Cognitieve ontwikkeling baby 11 maanden


De cognitieve ontwikkeling van een baby van 11 maanden:

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

De baby realiseert zich dat mensen en voorwerpen namen hebben. Wanneer een ouder naar een voorwerp wijst, waarvan hij de naam weet, zal hij dit proberen te zeggen. Andersom werkt dat ook; wanneer de ouder aan de baby vraagt: ‘waar is het hondje?’, zal de baby wijzen in de richting van het beestje.

Het kindje zal verder alles imiteren wat de ouders doen. Van uitdrukkingen op het gezicht, tot houdingen bij het praten. Als de ouder vervolgens lacht om wat hij doet, of een andere positieve reactie geeft, zal hij het vaak herhalen.

Speciale aanbieding


 

Motorische ontwikkeling

Sommige baby’s kunnen in deze maand al goed lopen, anderen zetten pas hun eerste stapjes en schuiven nog langs het meubilair. Ze kunnen in ieder geval vaak al staan zonder hulp.

De baby kan steeds be… Meer over motorische ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De baby hecht veel waarde aan de reacties en genegenheid van de ouders. Hij zal in deze maand nog veel onverstaanbaar brabbelen, maar wel verwachten dat daarop gereageerd wordt. Het liefste natuurlijk… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]